zondag 4 november 2007

Siësta!

Na practicas, testen, en zelfs al een examen :s had ik dit weekend, een verlengd weekend dan nog, eindelijk eens niets te doen! Voorbereiden op november de bezoekmaand, eerst de mama dan de papa dan Arne! Ik zou beter ook al eens beginnen met mijn presentaties voor te bereiden, jaja er zal int Spaans moeten gepraat worden, 40min. voor de klas, moeilijke opdracht dus maar gelukkig blijken de klasgenootjes van de klas toffe mensen te zijn dus geen vrees. Na weken zwoegen begint het Spaans ook beter en beter te gaan, het gebrabbel van de proffen is niet langer chinees voor mij, ik snap hen meer en meer. Om een examen auteursrecht op 15% van de punten te maken is het wel nog niet voldoende, vooral als je 8 open vragen krijgt van minimum een halve bladzijde over een cursus waarbij je om de 4 woorden je woordenboek moet bovenhalen. Maar al bij al is het goed gegaan, onze sympathieke prof zal wel wat milder zijn met Erasmus studenten.

Bij het vak “recursos humanos” hebben we een nieuwe klasgenoot: “Pepe”, een klein fluo oranje beertje... hij wordt in het begin van de les rondgeworpen in de klas en wie hem in zijn handen krijgt moet herhalen wat we zagen in de vorige les, wat ze toch allemaal niet moeten doen om de Spaanse student te stimuleren om zijn les bij te houden. En ik was natuurlijk de eerste die het beertje nietsvermoedend tegen zijn hoofd kreeg, na mij enkele minuten met mond vol tanden te laten zitten liet de prof me Pepe uiteindelijk toch verder werpen.

Gisteren kreeg ik een telefoontje van een Spaanse wielerploeg, “cafémax”, naar wie ik gemaild had. De ploegleider vertelde mij dat ik welkom ben in de ploeg, de ploeg bevind zich wel in Alicante een eindje van hier, ideaal trainingsgebied en als ik wil mag ik in het weekend de trein nemen naar alicante om daar te gaan trainen en overnachten, super!

Vandaag werd de laatste manche van de motogp gereden in Cheste, een dorpje op 30km van Valencia. Gisteren avond vonden er allerlei festiviteiten plaats dus hebben we met een enkele vrienden eens een kijkje gaan nemen. Het hele dorp stond op zijn kop, 300.000 mensen liepen er door de straten en een massaal aantal moto’s baanden zich een weg door de massa. Het leek op een avond markt en overal stonden motards op te scheppen met hun motoren en overal hoorde je oorverdovende geluiden van zware motoren …. Na een tijdje hadden we er wel genoeg van, mijn oren konden het niet meer aan. Filmpjes en foto’s volgen later nog!

Adios!!